Afgelopen week stond Olaf met Cuisonne in het AD bij een artikel over mensen die werken tijdens de feestdagen. Onderstaand een fragment uit het artikel (of lees het hele artikel in het AD...de fot op de schermafbeelding: © Shody Careman)

Nog zo’n rots in de branding: chef-kok Olaf Bouman (43). Wie geen zin heeft om uren (of misschien zelfs dagen) in de keuken te staan, kan zijn hulp inroepen. Kosten: 92,50 euro per persoon. Daar krijg je een negengangendiner voor terug met onder andere hert van de barbecue; licht gerookt met dennennaalden en frisse zuurkool en gekonfijte eend en kwartelpootjes op Flammkuchendeeg. Als dessert: zelfgemaakt ijs. Al bedacht in juli en uitgeprobeerd in de maanden daarna. En o ja, geserveerd op bijpassend servies. De afwas hoef je dus ook niet te doen.

Tot zijn klantenkring rekent Bouman (‘Ik heb zelf helemaal niks met kerst’) gezinnen en bedrijven. Een grote klant is Armada Music, het platenlabel van onder anderen dj Armin van Buuren. ,,Op tweede kerstdag verzorg ik al jaren het volledige kerstdiner voor hen’’, vertelt de Utrechter.

De ‘meest exclusieve thuiskok van de Randstad’, zoals Bouman zichzelf omschrijft op zijn website cuisonne.nl, begon zo’n zeven jaar geleden met koken voor bedrijven en particulieren. ,,Eerst vanuit huis. Mijn koelkast zat stampvol, dat ging op een gegeven moment niet meer.’’ Hij werkt nu vanuit een bedrijfspand in Nieuwegein.,,Het meeste bereid ik van te voren. Op locatie maak ik de gerechten af. Daar bak ik ook de vis en het vlees.’’